Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Σε εξέλιξη σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων με πορεία στην πόλη, παράσταση στον Πρωθυπουργό και συμβολικό κλείσιμο της Γέφυρας Ρίου – Αντιρίου

Την κατάργηση του «αντισυνταγματικού νόμου» που φέρνει τα πάνω – κάτω στο χώρο της δικαιοσύνης με την αλλαγή του Πρωτοδικείου της Αμαλιάδας σε παράλληλο και το χαρακτηρισμού του αντίστοιχου του Πύργου σε κεντρικό ζητούν οι Δικηγόροι της Αμαλιάδας. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας στην αίθουσα του Δ.Σ. Ήλιδας, το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης, ανακοίνωσε τις κινήσεις που θα αναλάβει μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου και είναι η προσπάθεια, μέσω συνταγματολόγων να κυρυχθεί ο νόμος ως Αντισυνταγματικός και ως εκ τούτου να καταργηθεί, αλλά και τις κινητοποιήσεις εντός της πόλης, το συμβολικό κλείσιμο της της Γέφυρας Ρίου – Αντιρίου και την προσπάθεια να υπάρξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να τους εκφράσουν τις έντονες αντιδράσεις τους στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ Θανάσης Θεοδόσης : «το νομοσχέδιο έχει τεράστια κενά και θα πρέπει να υπάρξουν γραπτές διευκρινήσεις. Αυτό όμως που μας κάνει να αντιδρούμε έντονα είναι το γεγονός ότι φεύγουν όλες οι οργανικές θέσεις για τον Πύργο. Θα έχουμε ένα δικαστήριο χωρίς να έχει εργαζόμενους» είπε.

Στη συνέχεια ο κ Θεοδόσης έθεσε προ των ευθυνών τους όλους τους Βουλευτές της Ηλείας λέγοντας : «είναι καιρός οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή να πάρουν σαφείς θέσεις. Ή μαζί με το Λαό ή απεναντί μας»

 Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου κ Μανώλη Μπιρμπίλη ο οποίος ανέφερε πως υπάρχουν τεράστια κενά στο νομοσχέδιο όπως  τι θα γίνει με τα υπό κατάργηση Ειρηνοδικεία. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου και από τι στιγμή που δεν υπάρχει περιφερειακή έδρα πρωτοδικείου στην Ηλεία αλλά παράλληλη, αυτή της Αμαλιάδας, τι θα συμβεί με τις υποθέσεις τους. «Δηλαδή το Ειρηνοδικείο της Αμαλιάδας θα στείλει, σύμφωνα με το νόμο τις υποθέσεις στον Πύργο;» διερωτήθηκε ο κ Μπιρμπίλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Pin It

symposio 1

symposio 1