Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Μπελογιάννη με αφορμή την επέτειο εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του Δημήτρη Μπάτση, Ηλία Αργυριάδη και Νίκου Καλούμενου, τιμά την μνήμη τους με την προβολή της ταινίας: "Στο Σύρμα".


Η ταινία, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου και σενάριο Αντώνη Κατσά, αναφέρεται στο μαρτυρικό τόπο της Μακρονήσου και τις φρικτές συνθήκες που βίωσαν εκεί Έλληνες πατριώτες, γυναίκες και άνδρες, που αντιτάχθηκαν στον φασισμό.
Θα προηγηθεί ένα μικρό αφιέρωμα στον Αμαλιαδίτη συγγραφέα και μουσικό Νίκο Μάργαρη που κατάφερε να συλλέξει και να στοιχειοθετήσει ένα τεράστιο υλικό για τους Μακρονησιώτες και Μακρονησιώτισσες και να το παραδώσει στις επόμενες γενιές.
Το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας δεσμεύεται να κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του Νίκου Μάργαρη στο άμεσο μέλλον.
Η προβολή θα γίνει στο Σινέ Σινεμά στην Αμαλιάδα το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, ώρα 7μ.μ
Το πρωί του Σαββάτου, στις 11.30π.μ, αντιπροσωπεία του Συλλόγου θα αποτίσει φόρο τιμής στο μνημείο Μπελογιάννη στην ομώνυμη πλατεία και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο όπου θα γίνει ξενάγηση. Το απόγευμα στις 6.30 θα γίνει η προβολή στον εξωτερικό χώρο του μουσείου του σκίτσου του Μπελογιάννη από τον Πικάσσο, όπως κάθε χρόνο. Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας.

bello 1

Pin It

symposio 1

symposio 1