Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Μαθητεία στο πλαίσιο των επαγγελματικών σχολών, είναι το εκπαιδευτικό σύστημα που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη με την πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Με τον τρόπο αυτό αποκτά ο μαθητής επαγγελματική εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας ώστε να καταστεί ευκολότερη στη συνέχεια η ένταξή του στην αγορά εργασίας.

Για το συγκεκριμένο σύστημα ενημέρωσαν τους μαθητές του 1ου ΕΠΛΑ Αμαλιάδας, παρουσία του διευθυντή ο Παναγιώτη Βατσή και των καθηγητών, το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Σοχίας, ο Συντονιστής Μαθητείας κ Γεώργιος Ραβασόπουλος και στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας ο .

Όπως αναλύθηκε από τους ομιλητές μέσω της σύμβασης μαθητείας επιδιώκεται η εκπαίδευση του μαθητευόμενου στο χώρο εργασίας, σύμφωνα με καθορισμένο πρόγραμμα, το οποίο, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα μάθησης στην εκπαιδευτική δομή, οδηγεί σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησε ο μαθητευόμενος σε συγκεκριμένη ειδικότητα.

Η εκπαιδευτική δομή έχει την ευθύνη να γνωστοποιεί στον επιχείρηση που πραγματοποιείται η μαθητεία, το πρόγραμμα μάθησης στο χώρο εργασίας και να ελέγχει την ολοκλήρωσή του.

Ο χρόνος έναρξης και λήξης της εκπαίδευσης του μαθητευόμενου στο χώρο εργασίας, καθώς και οι υποχρεώσεις του εργοδότη κατά την εφαρμογή του προγράμματος Μαθητείας, ορίζονται με βάση τις ισχύουσες διατάξεις.

Οι μαθητευόμενοι έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη στον ΕΦΚΑ για το διάστημα της Μαθητείας.

IMG 4384

IMG 4389

IMG 4393

IMG 4403

 

Pin It

symposio 1

symposio 1