Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Όταν το πολιτικό,οικονομικό και κοινωνικό κατεστημένο μιας περιοχής, ενός τόπου, θέλει να απαξιώσει κάποιον ,αυτόν που έρχεται να ταράξει τα νερά,να χαλάσει τη βόλεψή τους,του προσδίδουν τον χαρακτηρισμό του αγράμματου...Δεν αναφέρονται βεβαίως στο επίπεδο μόρφωσής του αλλά εστιάζουν στην προέλευσή του,στην κοινωνική τάξη απο την οποία προέρχεται και στην οποία ανήκει.Είναι για αυτούς ο λαϊκός άνθρωπος,ο της ταπεινής καταγωγής άνθρωπος, αγράμματος....αμόρφωτος.Συνεπώς τίποτα!

Ο Διονύσης ΜΑΛΙΑΡΗΣ είναι γιαυτούς αμόρφωτος.Ένας αγράμματος που έρχεται φουριόζος να ταράξει την ηρεμία τους,τη βόλεψή τους,να αμφισβητήσει τα πολιτικά τους κεκτημένα . Δεν φτάνει δε που έρχεται αυτός, φέρνει μαζί του κι ένα τσούρμο ομοίους του,μεταξύ αυτών και η αφεντιά μου..

Η αλήθεια είναι πως είμαστε αγράμματοι..Αμόρφωτοι,γόνοι φτωχών οικογενειών,που δεν σπουδάσαμε στα σαλόνια της ελίτ αλλά στα πεζοδρόμια του μόχθου,του μεροκάματου...στις αλάνες της αξιοπρέπειας σμιλέψαμε τις ζωές μας,στα σοκάκια της μπέσας και της τιμής περπατήσαμε.
Είμαστε αγράμματοι.Όπως αγράμματοι είναι οι εργάτες γής, οι αγρότες , οι κτηνοτρόφοι , οι οικοδόμοι,οι υπάλληλοι,οι νοικοκυρές...Εμείς δηλαδή...
Είμαστε διαφορετικοί γιατί ερχόμαστε να χτίσουμε κι όχι να κατακτήσουμε!
Είμαστε διαφορετικοί γιατί στα όνειρά μας θέλουμε να βάλουμε φωτιά κι όχι να πυρπολήσουμε τον τόπο μας..!
Είμαστε διαφορετικοί γιατί ούτε την έρημο φοβόμαστε ούτε τις φουρτούνες...και στην έρημο περπατήσαμε και με φουρτούνες ταξιδέψαμε!
Είμαστε διαφορετικοί γιατί να παραδώσουμε ζωές στα παιδιά μας θέλουμε,ζωή στον τόπο μας κι όχι ερημιά!
Είμαστε διαφορετικοί γιατί δεν ερχόμαστε με υποσχέσεις αλλά με υπογεγραμμένο συμβόλαιο ανάληψης ευθύνης.
Είμαστε διαφορετικοί γιατί φεύγοντας θέλουμε να κοιταχτούμε με όλους στα μάτια με καθαρό βλέμμα,με έντιμη ματιά !
Είμαστε αγράμματοι,είμαστε διαφορετικοί...και θα παραμείνουμε!!!

Γιώργος ΧΟΝΔΡΟΣ
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
Δήμου ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ                                  
Μέλος της δημοτικής παράταξης
ΜΑΛΙΑΡΗΣ-ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
 
 

 

Pin It

symposio 1

symposio 1