Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτης» και στη πρόσκληση ΑΤ03 ΑΠΕ με προϋπολογισμό 415.000,00 ευρώ είχε κατατεθεί από 31/05/2021 με αριθμ. πρωτ. 10211/31-05-2021 στη πρόταση «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση ΑΠΕ στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων» για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο γήπεδο του εργοστασίου επεξεργασίας αστικών λυμάτων στα Λεχαινά.

Η μη παρακολούθηση της πορείας έλεγχου του έργου, η μη συχνή και έγκαιρη επικοινωνία με την ΕΥΔΕ – ΥΠΕΣ, που σημειωτέον είναι απαραίτητη, θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της χρηματοδότησης του Φ/Β πάρκου. Αναρωτιέμαι αν ήσαστε σε συνεχή επικοινωνία με την ΕΥΔΕ-ΥΠΕΣ.
Η τυχόν απώλεια της χρηματοδότησης του έργου θα έχει ονοματεπώνυμα και τα οποία είναι τα εξής:
Έκτορας Ρουμελιώτης Πρόεδρος Συνδέσμου αποχέτευσης « Ο ΗΡΑΚΛΗΣ»
Ανδρέας Μαρίνος Δήμαρχος Πηνειού και μέλος του Δ.Σ «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ»
Νικόλαος Γεωργόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος Πηνειού και μέλος Δ.Σ «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ»
Οι τεράστιες ενεργειακές ανάγκες της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στα Λεχαινά και των αντλιοστασίων είχαν οδηγήσει τη προηγούμενη διοίκηση του Συνδέσμου αποχέτευσης «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» να καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στη πρόσκληση ΑΤ03 ΑΠΕ για χρηματοδότηση και εγκατάσταση Φ/Β πάρκου ισχύος 297 Kwp.
Προσπαθήσαμε σε μικρό χρονικό διάστημα και ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες -αδειοδοτήσεις και πλήθος τεχνικών προβλημάτων- να επιδοθούμε σε έναν αγώνα ταχύτητας, μελετητές, τεχνική υπηρεσία Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, περιφερειακές διευθύνσεις, πολεοδομία, Διοίκηση του Συνδέσμου και υπάλληλοι του Συνδέσμου αποχέτευσης
«Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» έτσι ώστε εμπρόθεσμα να κατατεθεί η πρόταση προς χρηματοδότηση στην ΕΥΔΕ-ΥΠΕΣ του Υπουργείου Εσωτερικών, όπερ και εγένετο.
Το συγκεκριμένο πάρκο θα ήταν από τα πρώτα που θα κατασκευάζονταν με εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό. Δηλαδή η παραγόμενη ενέργεια από τον Φ/Β σταθμό εγκατεστημένο στον βιολογικό καθαρισμό θα συμψηφίζεται με την κατανάλωση ενέργειας της Ε.Ε.Λ και των αντλιοστασίων, με ετήσιο κέρδος, περί τις 70.000 ευρώ.
Αν χαθεί το έργο, θα χαθεί μια ευκαιρία έτσι ώστε ο Σύνδεσμος «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» να αποβάλει από πάνω του έναν βρόγχο, αυτόν της πληρωμής υπέρογκων ποσών για κατανάλωση ενεργείας.
Κύριοι, θα έχετε την κύρια ευθύνη για την τυχόν απώλεια του έργου.
Κύριοι, θα ευθύνεστε διότι ο Σύνδεσμος αποχέτευσης «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» θα έχει απώλεια εσόδων της τάξης των 70.000 ευρώ ετησίως.
Κύριοι, θα ευθύνεστε διότι δε θα μειωθεί το ενεργειακό αποτύπωμα του εργοστασίου.
Κύριοι, το λειτουργικό κόστος ενέργειας της ΕΕΛ θα μπορούσε να μειωθεί κατά 72,56% ετησίως, με τη λειτουργια του Φ/Β πάρκου.
Κύριοι, θα ήταν δυνατόν να επέλθει μείωση των εκπομπών CO2 κατά 60,70%.
Κύριοι, μπροστά στον διακαή σας πόθο ανάκτησης της προεδρίας του Συνδέσμου
«Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» προφανώς δε σας νοιάζει ο αγώνας τόσων ανθρώπων.
Κύριοι, αν χαθεί η χρηματοδότηση θα αναγκαστείτε να αυξήσετε τα τέλη σύνδεσης, διότι «τα κουκιά δε βγαίνουν». Ποιος θα τη πληρώσει; Μα φυσικά οι ωφελούμενοι κάτοικοι οι οποίοι εξυπηρετούνται μέσω του αποχετευτικού συστήματος.
Η μόνιμη ανικανότητα σας, όχι μόνο μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια του Φ/Β πάρκου, αλλά να χρεώσεται τον Σύνδεσμο με περισσότερα έξοδα, αφού όπως είναι γνωστό η τιμή της kwh έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.
Βέβαια, μπορείτε να προφασιστείτε ή να ανακαλύψετε χίλιες δικαιολογίες , όπως παραδείγματος ότι δε γνωρίζατε. Η άγνοια, ή το να σκαρφιστείτε ότι θέλετε, δε σας δικαιολογεί διότι ήσασταν τακτικά μέλη του Συνδέσμου και μπορούσατε να έχετε την όποια πληροφόρηση επιθυμούσατε και που στην ουσία την είχατε. Συν το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο και η κατάθεση αυτού, είχε δημοσιοποιηθεί τόσο στον τοπικό ημερήσιο τύπο, όσο και στα ηλεκτρονικά ενημερωτικά sites.Η εμμονή σας, οι παλινδρομήσεις σας, επιτρέψατε να καλυφθεί το μυαλό σας από μια ομίχλη που δε σας επιτρέπει να σκεφτείτε λογικά.
Κάποια στιγμή θα απολογηθείτε στους πολίτες που εξυπηρετούνται από το Σύνδεσμο για ποιο λόγο δε στηρίξατε την αναγκαιότητα χρηματοδότησης του έργου, και εν γένει τ δημιουργία του.
Κύριοι, η διοίκηση έχει συνέχεια και δε μπορείτε με τις άστοχες ενέργειες σας να στερείτε από του πολίτες πολύτιμες δομές, ειδικά όταν αυτές οι δομές προσφέρουν οικονομική ανάσα τόσο στο Σύνδεσμο, όσο και στους πολίτες. Σημειωτέον, ΔΕΥΑ και Δήμοι ανά την επικράτεια κατάφεραν και πήραν αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις.
Κύριοι, όσο πιο υψηλά τα αξιώματα που κατέχετε τόσο μεγαλύτερες και οι ευθύνες. Όμως για να το καταλάβετε αυτό θα πρέπει να έχετε ενσυναίσθηση των πράξεων σας και υψηλό πολιτικό φρόνημα, πράγμα που δε πιστεύω ότι έχετε. Προφανώς η μικροψυχία και η μικρόνοια δεν είναι ξένα χαρακτηριστικά προς εσάς.
Κύριοι, δεν υπηρετείται το κόσμο, αλλά το μικρόκοσμο σας.

Γεώργιος Μπακογιάννης
Χημικός Μηχανικός

 MPAKOGIANNHS NEA FOTO 9

Pin It

symposio 1

symposio 1