Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Γράφει ο Γιώργος Χονδρός- Η απο καιρό αποδεκατισμένη δημοτική παράταξη του κ Ναμπίλ Μοράντ έχει αποδεχθεί το τέλος της,την ήττα της στις επερχόμενες εκλογές. Έχουν ήδη αποδεχθεί το μοιραίο και το..προβάλλουν!

Πρόσωπα ανέκφραστα,σώματα κουρασμένα,ματιές χαμένες στο κενό και σιωπή. Εκκωφαντική η σιωπή των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του κ Μοράντ σε μιά κρίσιμη και άκρως ενδιαφέρουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ( τόσο κόσμο και τόσους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. σε δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας είχαμε χρόνια πολλά να δούμε). Καμιά, μα καμιά διάθεση απο μέρους τους να παρέμβουν,να τοποθετηθούν,να συμβάλλουν στη διαδικασία που οι ίδιοι προκάλεσαν..Άφησαν τον δήμαρχό τους μόνο του να βγάλει το κάρο απο τη λάσπη. Μάταιος κόπος.Μάταιος όσο και αυτός του ανεπαρκέστατου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Η στόχευση του δημάρχου ήταν ξεκάθαρη απο την αρχή, μία και μοναδική...Η με κάθε τρόπο και κάθε κόστος απομάκρυνση του άλλοτε στενού του συνεργάτη Διονύση Μάλιαρη απο την προεδρία του συνδέσμου ΗΡΑΚΛΗΣ.Τι κι άν οι δύο γερόλυκοι της αυτοδιοίκησης οι κ.κ. Λαϊνάς και Δημητρόπουλος με παρεμβάσεις τους πρότειναν μια συμβιβαστική, ένθεν κακείθεν,λύση για την επίλυση του προβλήματος και για να αποφευχθεί η μετακύλιση του εμπράγματου κόστους στους πολίτες.Τι κι άν ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κος Νεόφυτος Παπαδόπουλος με μια εμπεριστατωμένη νομικά τοποθέτησή του απέδειξε το αδύνατον της στόχευσης.Τι κι άν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Ανδρέας Κορομηλάς τους υπενθύμισε το δεδικασμένο ανάλογης υπόθεσης στον ίδιο δήμο.

Η Μήδεια ,στην τραγωδία του Ευριπίδη,γνωρίζει τι πράττει με την απόφασή της να κατακρεουργήσει τα παιδιά της, το πράττει ωστόσο πρός ικανοποίηση του πάθους της εκδίκησης πρός τον σύζυγό της που την εγκατέλειψε..Αποκαλυπτικότατη η τοποθέτηση του εμπειρότατου Δημήτρη Χάρδα όταν έθεσε πρός τον δήμαρχο το ερώτημα γιατί στην ανάλογη περίπτωση της κας Αλτούνη, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη, δεν έπραξε αναλόγως αντικαθιστώντας την από Νομικό πρόσωπο του δήμου...Η αντί απαντήσεως αμήχανη σιωπή του δημάρχου ήταν αποκαλυπτική των στοχεύσεών του...των επιθυμιών του.

Είναι λυπηρό ότι μια δημοτική αρχή που ξεκίνησε τη θητεία της με τις καλύτερες των προϋποθέσεων για μια πετυχημένη πορεία ολοκληρώνει τον κύκλο της και αποχωρεί με τέτοιο τρόπο.Με διάθεση εκδίκησης, με θυμούς,με καταστρατήγηση της δημοκρατικής νομιμότητας και με ασέλγειες σε βάρος της πολιτικής ηθικής.

Επιμύθιο 1- Όταν λογίζεις τον εαυτό σου ως ηγέτη δεν απουσιάζεις ,για κανέναν λόγο , στις κρίσιμες μάχες.Οι ηγέτες είναι παρόντες στα πεδία έστω κι αν χρειασθεί να μεταφερθούν σε αυτά με ασθενοφόρο! 'Ετσι είναι φίλτατε Γιάννη!

Επιμύθιο 2- Η άρνηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να αποδεχθεί την πρόταση του κου Χάρδα να τεθεί σε ψηφοφορία η πρότασή του περί αναβολής της συνεδρίασης προκειμένου να τύχουν οι σύμβουλοι καλύτερης νομικής ενημέρωσης επί του επίδικου θέματος αποτελεί ωμή παραβίαση της δημοκρατικής νομιμότητας κάτι που τον στιγμάτισε και θα τον στοιχειώνει σε όλη την πολιτική του διαδρομή...Και κάτι επιπλέον κε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου.Στον αντίποδα της Μήδειας του Ευριπίδη υπάρχει το παράδειγμα της Αντιγόνης του Σοφοκλέους.Δηλαδή το πράττειν κατά το οφείλειν !!!!

Pin It

symposio 1

symposio 1