Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Γράφει ο Γιώργος Χονδρός - Για τους Ανδραβιδαίους πρώτη επαφή με το άλογο δεν υπάρχει.Είναι σαν να έρχονται στο κόσμο...έφιπποι! Η έμφυτη αγάπη τους για τα άλογα , τι αγάπη, έρωτας θυελλώδης είναι, μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά..Εμπεριέχεται στο DNA τους μαζί με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους.

Ανεξήγητο μυστήριο αυτό.Μυστήριο για εμάς , γιαυτούς η κανονικότητά τους είναι..Η καθημερινότητά τους..Η ζωή τους.Γεννούν λές τα παιδιά τους για έναν και μόνο σκοπό...Να κρατηθεί ζωντανή η μακραίωνη ιππική τους ιστορία,τα βαφτίζουν στην κολυμβήθρα της ιππικής τους έκθεσης.

Τα καταφέρνουν επιδέξια οι μποέμηδες αυτοί της ιππικής τέχνης. Αλέγροι καβαλάρηδες, μερακλήδες ιπποπαραγωγοί,σέρτικοι. Τους συναντάς και μπολιάζεσαι με το μεράκι τους.Παθιάζεσαι μαζί τους, ερωτεύεσαι ,γίνεσαι μονομιάς ιπποκόμος της ιστορίας τους, της παράδοσής τους, του πολιτισμού τους..και μετά ιππεύεις και λευτερώνεσαι..

Αυτό είναι το ζητούμενο, το τελικό σου κέρδος..να λευτερωθείς καλπάζοντας στη ράχη ενός ανδραβιδιώτικου αλόγου..κι ύστερα γίνεσαι ένας απ' αυτούς. Αισθάνεσαι σαν αυτούς, ζείς σαν αυτούς. Ανδραβιδιώτικα!

ektesi andravidas 1

84 χρόνια τώρα μας σεργιανούν στα σοκάκια της ιππικής τέχνης ,του πάθους,του νόστου του πολιτισμού! Είναι πολιτισμός η ιππική τους έκθεση.Είναι πάθος η ιππική τους έκθεση.Είναι σαν γλυκό του κουταλιού..γευστική,απολαυστική ! Την έφτιαξαν , τη συντηρούν, την εμπλουτίζουν , μας την προσφέρουν απλόχερα..Σαν γλυκό του κουταλιού!!!

Γειά σας Ανδραβιδαίοι , γειά σας....

spartakos alogo

Pin It

symposio 1

symposio 1