Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε μια σπουδαία παράσταση τίτλου, κυριάρχησε ολοκληρωτικά του Παναθηναϊκού με 3-0 στο ντέρμπι κορυφής της OPAP Arena και έκανε τεράστιο άλμα προς την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος στη Super League.

Η Ένωση ήταν ανώτερη, πέτυχε τρία γκολ, είχε δύο δοκάρια και μεγάλες ευκαιρίες και στο πιο κρίσιμο ντέρμπι των πλέι οφ έδειξε πιο έτοιμη και πιο αποφασισμένη. Το πλάνο του Αλμέιδα λειτούργησε άψογα, σε αντίθεση με εκείνο του Τερίμ, ο οποίος υπέστη την βαρύτερη ήττα του απ' τη μέρα που ανέλαβε τους Πράσινους. Μια ήττα που ενδεχομένως θα κοστίσει και τον τίτλο στο Τριφύλλι καθώς πλέον η ΑΕΚ βρίσκεται στο +4 κι ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε και το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Οι Κιτρινόμαυροι, που εξουδετέρωσαν πλήρως τον Ιωαννίδη, τον Μπακασέτα και κάθε επιθετικό και δημιουργικό ατού του Τριφυλλιού, επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους απ' την αρχή μέχρι και το τέλος και έφτασαν πανάξια σε μια μεγάλη νίκη. Το τέλος της βραδιάς βρήκε τον Αλμέιδα και τους παίκτες του μεγάλους κερδισμένους, όχι μόνο του ντέρμπι αλλά και συνολικά της αγωνιστικής καθώς οι έτεροι συνδιεκδικητές του τίτλου έχασαν βαθμούς την ώρα που η ΑΕΚ πήρε το τρίποντο.

Βαθμολογία πλέι οφ

ΑΕΚ 75 (33 αγ.)
Παναθηναϊκός 71 (33 αγ.)
ΠΑΟΚ 68 (32 αγ.)
Ολυμπιακός 67 (32 αγ.)
Άρης 49 (33 αγ.)
Λαμία 35 (33 αγ.)

ΠΗΓΗ

Pin It