Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Η Σαμπαντέλ λύγισε τον Ολυμπιακό στον τελικό του Champions League γυναικών του πόλο. Η ισπανική ομάδα επικράτησε με 16-10 και κατέκτησε τον τίτλο για έβδομη φορά στην ιστορία της (όλοι οι τίτλοι μετά το 2010). Τα κορίτσια του Ολυμπιακού προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν αντίδοτο στην εξαιρετική επίθεση των Ισπανίδων, οι οποίες σκόραραν με κάθε τρόπο. Έτσι η ομάδα του Πειραιά έχασε την ευκαιρία να σηκώσει το τέταρτο Champions League της ιστορίας της (2015, 2021, 2022).

Δεν παύει όμως η παρουσία σε ένα τελικό Champions League να αποτελεί ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα. Άλλωστε οι Ερυθρόλευκες αποτελούν μια μεγάλη δύναμη στο γυναικείο πόλο καθώς στις τελευταίες εννέα διοργανώσεις έχει έξι παρουσίες σε τελικό!

Η εξέλιξη του τελικού

Η Σαμπαντέλ προηγήθηκε στο σκορ με την Τζιουστίνι και είχε κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά της, όμως η Σταματοπούλου ήταν εξαιρετική αποκρούοντας μέχρι και πέναλτι. Η Σιούτη ισοφάρισε (1-1) αλλά και πάλι η Σαμπαντέλ πήρε προβάδισμα σκοράροντας με την Κασάδο.

Η δεύτερη περίοδος άρχισε με γκολ της Βασιλικής Πλευρίτου που έφερε το ματς σε ισορροπία (2-2). Με ένα τέρμα της Μυριοκεφαλιτάκη, οι Ερυθρόλευκες πήραν για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ (3-2). Η ισπανική ομάδα όμως βρήκε άμεσα τον τρόπο για να σκοράρει τέσσερα γκολ σε τέσσερις σερί επιθέσεις με την Τζιουστίνι, την Γκαρθία και διπλό χτύπημα της Φόρκα μετατρέποντας το 3-2 σε 3-6! Το σερί της Σαμπαντέλ σταμάτησε χάρη σε γκολ της Τριχά για το 4-6, όμως η Γκονζάλεθ επανέφερε τις Ισπανίδες στο +3 (4-7), διαφορά με την οποία τελείωσε το ημίχρονο.

Οι παίκτριες του Ολυμπιακού άρχισαν το τρίτο οκτάλεπτο δυναμικά σκοράροντας δύο γρήγορα γκολ με τη Βασιλική Πλευρίτου και τη Χυδηριώτη μειώνοντας στο ένα γκολ (6-7). Η Γκονζάλεθ όμως, με ένα μακρινό σουτ έφερε το σκορ στο 6-8. Η Βασιλική Πλευρίτου με το τρίτο της γκολ μείωσε ξανά (7-8) αλλά οι Ισπανίδες έσπασαν την ελληνική άμυνα και βρέθηκαν στο +2 με την Τζιουστίνι (7-9). Η Γκονζάλες με μια απίθανη Λόμπα σκόραρε ξανά για το 7-10 και αμέσως μετά στην κόντρα επίθεση η Σαμπαντέλ κέρδισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ η Φαν ντερ Σλοτ (7-11). Η τρίτη περίοδος υπήρξε καταστροφική για τον Ολυμπιακό που δέχθηκε άλλα δύο γκολ απ' την Τζιουστίνι και την Γκαρθία για το 7-13.

Ένα γκολ της Φαν ντερ Σλοτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 7-14 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ενώ η Τζουστίνι πέτυχε το 7-15 σε ένα μίνι σερί 7-0 για τις Ισπανίδες. Ο Ολυμπιακός σκόραρε με τη Δρακωτού, την Ελευθεριάδου και τη Δρακωτού για το 15-10. Η Ορτίθ διαμόρφωσε το τελικό 16-10 προτού οι Ισπανίδες βουτήξουν στην πισίνα για τα επινίκια.

Pin It