Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Η Εθνική Ελλάδας δεν είχε καταφέρει μέσω των προκριματικών του EURO να πάρει ένα εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης. Η καλή της πορεία στο Nations League, της έδωσε μία μεγάλη ευκαιρία μέσω του τελικού με τη Γεωργία, να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας το καλοκαίρι, ωστόσο η «γαλανόλευκη» γνώρισε την ήττα στη διαδικασία των πέναλτι και έτσι δεν θα επιστρέψει ακόμα σε κάποια μεγάλη διοργάνωση.

Όμως, τρεις εβδομάδες μετά την κρίσιμη αυτή αναμέτρηση, είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση πως ένας Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής βρέθηκε θετικός στον έλεγχο αντιντόπινγκ που έγινε μετά τη λήξη του αγώνα. Η συγκεκριμένη εξέλιξη επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, από το International Testing Agency που εδρεύει στη Λωζάνη.

Σημειώνεται πως το όνομα του παίκτη της Εθνικής Ελλάδας δεν πρόκειται να ανακοινωθεί πριν την εξέταση και του δεύτερου δείγματος και αυτό θα συμβεί μονάχα αν είναι και αυτό θετικό.

Ακόμα και στην περίπτωση πάντως που επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για κρούσμα ντόπινγκ, η Εθνική δεν αντιμετωπίζει οποιαδήποτε κύρωση, παρά μόνο ο ποδοσφαιριστής. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον αγώνα της εθνικής μας με την Γεωργία που διεξήχθη στην Τιφλίδα στις 26 Μαρτίου, δύο ήταν οι Έλληνες διεθνείς που πέρασαν από αντιντόπινγκ κοντρόλ.

ΕΠΟ: «Δεν έχουμε ενημερωθεί για θετικό δείγμα»

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τοποθετήθηκε επί του θέματος και υποστήριξε με σχετική της ανακοίνωση πως δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση για εύρεση θετικού δείγματος.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εύρεση θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, γνωστοποιείται ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει λάβει καμία σχετική ενημέρωση».

Pin It