Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Τη θεραπευτική μονάδα του ΟΚΑΝΑ στον Πύργο επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο πρώην πρόεδρος του οργανισμού κ. Μιχάλης Κατρίνης.Ο κ. Κατρίνης είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον επιστημονικό υπεύθυνο ψυχίατρο κ.Ηλιόπουλο και τους εργαζομένους στη μονάδα πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προοπτικές της μονάδας.

Το γεγονός ότι πάνω από 150 άτομα από την Ηλεία έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν το θεραπευτικό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ δείχνει ,αφενός, το μέγεθος του προβλήματος των εξαρτήσεων στο νομό μας, αφ'ετέρου ότι η μονάδα του Πύργου έχει πάρα πολλά να προσφέρει στην περιοχή μας.

Ο κ. Κατρίνης ενημερώθηκε για τα προβλήματα στελέχωσης της μονάδας (απαιτείται τουλάχιστον μία νοσηλεύτρια και ένας κοινωνικός λειτουργός) αλλά και για τα ζητήματα ενίσχυσης με υλικοτεχνικό εξοπλισμό διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και ... της αποκομιδής των σκουπιδιών που στιβάζονται έξω από τη μονάδα . Δεσμεύτηκε δε για την άμεση παρέμβαση και επικοινωνία με τους διοικούντες του ΟΚΑΝΑ για την ουσιαστική ενίσχυση της μονάδας και τη διεύρυνση των υπηρεσιών προς τους νέους που αναζητούν θεραπεία.

Ο κ. Κατρίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
'' Η μονάδα του ΟΚΑΝΑ στον Πύργο προσφέρει σημαντικό έργο από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της. Ηδη 70 άτομα παρακολουθούν το πρόγραμμα ενώ η λίστα ενδιαφέροντος για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ξεπερνά τα 150 άτομα. Η προσπάθεια των εργαζόμενων πρέπει να στηριχθεί γιατί έχει αντίκρισμα και σώζει ζωές.
Σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκομαι σε επικοινωνία και συνεργασία τόσο με τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ όσο και με τη διοίκηση του ΓΝ Πύργου για την διάθεση μιας νοσηλεύτριας ώστε να απορροφηθεί η λίστα αναμονής αλλά και την πρόσληψη ενός κοινωνικού λειτουργού για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Η μονάδα του ΟΚΑΝΑ ήρθε για να μείνει και να προσφέρει στην περιοχή. Αποτελεί ευθύνη και χρέος όλων μας κανείς Ηλείος εξαρτημένος να μη μείνει εκτός θεραπείας''

Pin It