Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη επισκέφθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Μιχάλης Κατρίνης. Σκοπός της επίσκεψης, όπως έγραψε ο κ. Κατρίνης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ήταν το ζήτημα των εποπτευόμενων σταθμών χρήσης, το οποίο με διακομματική συναίνεση θεσμοθετείται άμεσα με νόμο στη Βουλή.

Ο Ηλείος πολιτικός αναγνώρισε στον κ. Καμίνη το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος πολιτικός που μίλησε δημόσια και ανοικτά για την αναγκαιότητα λειτουργίας εποπτευόμενων σταθμών στην Αθήνα για λόγους δημόσιας υγείας αλλά και προστασίας των ίδιων των χρηστών και παρακίνησής τους για απεξάρτηση.
Εξάλλου ο κ. Κατρίνης, ως πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, είχε εισηγηθεί από το 2014 τη θεσμοθέτηση λειτουργίας των εποπτευόμενων σταθμών στο εθνικό σχέδιο δράσης για τα ναρκωτικά, πρόταση που κατατέθηκε στη Βουλή από το Κίνημα Αλλαγής τον Ιούνιο του 2018.
Και οι δύο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή, η οποία εφαρμόζεται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, δίνει λύση σε ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα και υπερβαίνει στερεότυπα και προκαταλήψεις που ανήκουν στο παρελθόν.

Pin It

symposio 1

symposio 1