Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Και σε αυτές τις γιορτές το μήνυμα  είναι ένα και μοναδικό: Στηρίζουμε την αγορά της Ηλείας! Θα μας πείτε: Μα αυτό γράφετε κάθε φορά που έχουμε παραμονή μεγάλης εορτής και ειδικά πριν από το Πάσχα. Σωστά! Και δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε! 

Στην Αμαλιάδα, στον Πύργο, στη Γαστούνη, στα Λεχαινά στη Βάρδα, στη Ζαχάρω, στην Ολυμπία, σε ολόκληρη την Ηλεία, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες που άντεξαν και διατήρησαν τα καταστήματά τους δίνουν στην κυριολεξία καθημερινό αγώνα επιβίωσης. 

Όσο για τους εναπομείναντες εργαζόμενους, διανύουν τη δυσκολότερη περίοδο των τελευταίων ετών και η μοναδική τους ευχή –ενόψει και των Αγίων ημερών- δεν μπορεί να είναι άλλη από το να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Μπροστά σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, που δεν αφορά μόνο στην Ηλεία αλλά στα περισσότερα μέρη της επαρχιακής Ελλάδας, εμείς οι καταναλωτές οφείλουμε να αφυπνιστούμε. Και να ξυπνήσουν μέσα μας έντονα συναισθήματα τοπικιστικού χαρακτήρα.

Ειδικά σε αυτές τις γιορτές πρέπει να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τα καταστήματα της Ηλείας.

Ντόπια κρεοπωλεία, μικρά σούπερ μάρκετ, επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης, είδη δώρων κλπ πρέπει να αποτελέσουν βασική προτεραιότητα των επιλογών μας.
Να μείνουν τα χρήματα στην Ηλεία και να ανακυκλωθούν.
Να μην μπουν και άλλα λουκέτα στα μαγαζιά.
Να διατηρηθούν οι λίγες θέσεις εργασίας που απέμειναν
Ούτε ευρώ λοιπόν σε αγορές μέσω διαδικτύου από Αθήνα, μέχρι …Κίνα.
Είναι ανεπίτρεπτο, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, να φεύγουν τα χρήματα των Ηλείων εκτός Νομού.
Ας γίνουμε περισσότερο από ποτέ τοπικιστές, όπως κάνουν οι κάτοικοι αρκετών άλλων Νομών της Ελλάδας. Και ας στηρίξουμε (όσο μπορεί ο καθένας) τα ντόπια καταστήματα.
Το μήνυμα ενόψει των πασχαλινών μας αγορών - όποιες και αν μπορέσουμε να κάνουμε στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε -δεν μπορεί να είναι παρά μόνο ένα: «Ούτε ευρώ εκτός Ηλείας! -Στηρίζουμε τις τοπικές αγορές του Νομού, Επιλέγουμε, πρωτίστως, Ηλειακά Προϊόντα»

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους τους αναγνώστες!

Pin It

symposio 1

symposio 1