Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στον ...αστερισμό του αυτοκινητόδρομου Πάτρα -Πύργος κινούνται κυβέρνηση και αντιπολίτευση καθώς σήμερα στην 11 αναμένεται στην Αμαλιάδα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος  Μητσοτάκης προκειμένου να κηρύξει την επίσημη έναρξη της συνέχισης του έργου. Προκειται για έναν από τους φονικότερους δρόμους στην Ελλάδα με την Ηλεία να έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος σε τροχάια δυστυχήματα και τις ευθύνες κυβερνήσεων και κομμάτων να είναι διαχρονικές.

Ευχή και ελπίδα όλων των πολιτών  αυτή τη φορά να μην μείνουμε σε φιέστες αλλά να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος για να μπει τ;eλος στις "σφαγές" αθώων στην άσφαλτο και να μπορέσει η Ηλεία να eis;eluei σε αναπτυξιακή τροχιά αξιοποιώντας τα συγκριτικά thw πλεονεκτήματα  με αιχμή του δόρατος την Αρχαία Ολυμπία και Αρχαία Ηλιδα

Του Δημήτρης Ζιάκα

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο πρωθυπουργός μαζί με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών θα βρεθεί στο εργοτάξιο που έχει στηθεί λίγο έξω από την Αμαλιάδα, στην περιοχή Γεράκι. Η κυβέρνηση θεωρεί πολύ σημαντικό το έργο  Πάτρα-Πύργος και για τον λόγο αυτό έχει απευθύνει προσκλήσεις σε βουλευτές της Αχαΐας και της Ηλείας.

Ένα κομμάτι  του αυτοκινητόδρομου θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες έτοιμο έως το τέλος του 2023 και μέσα στο 2024, θα παραδοθούν τα πρώτα 56 χλμ., ενώ το σύνολο του έργου θα ολοκληρωθεί σε 40 μήνες. Επίσης, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, θα υπάρξει παρέμβαση και στο υπάρχον δίκτυο, προκειμένου να αναβαθμιστεί η οδική ασφάλεια.

Στα 75 χιλιόμετρα του τμήματος Πάτρα – Πύργος, η Ολυμπία Οδός μεγαλώνει και θα φτάνει σε απόσταση αναπνοής από την Αρχαία Ολυμπία, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η απόσταση από την Ελευσίνα μέχρι τον Πύργο θα γίνεται σε 2 ώρες και 40 λεπτά αντί για 3 ώρες που χρειάζονται σήμερα.Το νέο τμήμα αυτοκινητοδρόμου στα πρώτα 13 χιλιόμετρα θα κατασκευαστεί με διαπλάτυνση της υφιστάμενης Εθνικής Οδού, ενώ στα υπόλοιπα 61,8 χιλιόμετρα θα κατασκευασθεί σε νέα χάραξη.

 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Την ίδια ώρα δεν λείπουν οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία βάλλουν κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα  αποτελούν η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα  στο "ΙΟΝΙΑΝ TV" αλλά και η δήλωση του Ηλείου Μιχάλη Κατρίνη, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε αναλυτικά τις αντιδράσεις:

Τσίπρας για Πάτρα -Πύργος : Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μια μεγάλη συγγνώμη στους πολίτες της Ηλείας 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Χάθηκαν 7 ολόκληρα χρόνια για την κατασκευή του δρόμου ‘’Πάτρα-Πύργος.’’

Διονύσης Καλαματιανός: «Όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους για το "Πάτρα- Πύργος"»

 

Pin It