Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές ασφαλείας της χώρας μας μετά την ανάφλεξη που προκαλεί η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Όπως μαθαίνω η ΕΥΠ, σε συνεργασία με ξένες μυστικές υπηρεσίες και με το ΓΕΕΘΑ παρακολουθούν τις εξελίξεις συστηματικά και ενημερώνουν εγκαίρως όπου χρειάζεται.

Ήδη το μεγαλύτερο και ισχυρότερο αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Ford (μαζί με τα συνοδευτικά του πλοία) μετακινήθηκε, στις 7.23 το απόγευμα της Δευτέρας από Νοτιοδυτικά της Κρήτης (όπου βρισκόταν) προς το Ισραήλ. Μην ξαφνιαστείτε όμως εάν το δείτε να σταματά στη Σούδα στο περιβόητο κρηπίδωμα Κ-14 προτού πάει στην Ανατολική Μεσόγειο για υποστήριξη.

Οι εξελίξεις στη Γάζα όμως προκαλούν νέο πονοκέφαλο και στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, καθώς υπάρχει ανησυχία για αύξηση των ροών Παλαιστινίων προς την Ευρώπη. Αν μάλιστα υπάρξει εμπλοκή και του Λιβάνου στη σύγκρουση, μέσω Χεζμπολάχ, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα. Στον Λίβανο, πέρα από τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, έχουν βρει καταφύγιο και 2,5 εκατομμύρια Σύροι από τον εμφύλιο στην πατρίδα τους. Ήδη, όπως εξηγούσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Ιωάννου, στη Σύνοδο των MED5 για το μεταναστευτικό στη Θεσσαλονίκη, ο αριθμός των παράνομων θαλάσσιων διελεύσεων από την ακτή του Λιβάνου και της Συρίας προς την Κύπρο βαίνει ανησυχητικά αυξανόμενος.

Οι πανηγυρισμοί των Παλαιστινίων στη Σάμο για την Χαμάς

Το περασμένο Σάββατο το βράδυ κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο με πανηγυρισμούς Παλαιστινίων από το Κέντρο Υποδοχής στη Σάμο. Αμέσως σήμανε συναγερμός και κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Δομής, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται η τοπική Αστυνομία. Η έρευνα απέδειξε ότι το βίντεο κυκλοφόρησε από ένα ακροδεξιό σάιτ στην Ουγγαρία με στόχο προφανώς να προκληθεί ανησυχία στην πατρίδα μας. Ο κ. Καιρίδης βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τις Δομές όλης της χώρας όπου η κατάσταση είναι απολύτως ήρεμη αλλά, ταυτόχρονα, έχει δώσει εντολή για αυξημένη επαγρύπνηση καθώς μια ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα μπορεί γρήγορα να μεταφέρει εντάσεις εδώ.

πηγη

Pin It