Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή - «Να μην χαθούν άδικα άλλες αθώες ψυχές στο δρόμο – καρμανιόλα», ζήτησε η μητέρα του Γιάννη Βαλογιάννη, που πριν δυο μέρες έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην είσοδο της Νέας Μανωλάδας

 

Ένας ανθρώπινος χείμαρρος, έτοιμος να παρασύρει ότι βρεθεί στο πέρασμά του, εάν δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο και χρόνιο αίτημα του νομού που είναι η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, ώστε να σωθούν αθώες ψυχές που χάνονται στο σημερινό δρόμο – καρμανιόλα, σχηματίστηκε το πρωί της Τετάρτης στο Βουπράσιο.

Χιλιάδες άνθρωποι από την Ηλεία, την Αχαϊα, τη Ζάκυνθο και τη Μεσσηνία, προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της ΕΟ Πατρών - Πύργου στο ύψος του Βουπρασίου Αχαΐας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας διεκδικώντας την άμεση κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου. Στο Βουπράσιο και η μητέρα του Γιάννη Βαλογιάννη, ο οποίος σκοτώθηκε στην Πατρών - Πύργου το βράδυ της Κυριακής μαζί με τον 25χρονο Νίκο Γιαννόπουλο ζητώντας το αυτονόητο, δηλαδή να μην «μην χαθούν άδικα άλλες αθώες ψυχές στο δρόμο – καρμανιόλα».

H κινητοποίηση διοργανώθηκε από τους δήμους Πύργου, Πατρέων, Ανδραβίδας - Κυλλήνης, Καλαμάτας και Πηνειού, που διεκδικούν συνέχιση των εργασιών στον δρόμο Πάτρα - Πύργος - Ολυμπία - Τσακώνα χωρίς διόδια.

Με αποφάσεις που έλαβαν τα Δημοτικά τους συμβούλια συμμετείχαν και ζητούν να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου οι Δήμοι Ήλιδας, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας - Κρεστένων.

Παράλληλα, στην Ηλεία έχει προκηρυχτεί απεργία, την οποία καλύπτει η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ ΟΤΑ, ενώ συμμετέχουν πλήθος φορέων.

«Δεν θα ανεχθούμε άλλες καθυστερήσεις»

Στο σημείο της συγκέντρωσης ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός που τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος μίλησε για εμπαιγμό και για παιχνίδι σε βάρος των πολιτών. "Έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε τη ζωή μας. Το έργο αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα. Υποσχέσεις πάνω σε κηδείες νέων είναι ντροπή", είπε χαρακτηριστικά. Σας καλούμε σε αυτό τον αγώνα που έχει συνέχεια.

"Είμαστε εδώ για να πούμε ότι δεν πάει άλλο. Το έργο αυτό μέχρι σήμερα θα μπορούσε να έχει κατασκευαστεί με ασφάλεια και να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές. Ο αυτοκινητόδρομος έπρεπε να έχει γίνει χθες χωρίς διόδια. Το ότι δεν έχει γίνει σημαίνει ότι δεν συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο. Με τον αγώνα μας θέλουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που μπαίνουν", είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Και πρόσθεσε πως ο αγώνας θα έχει συνέχεια. Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς. Η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας είναι ΟΧΙ άλλο αίμα».

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος επεσήμανε μεταξύ άλλων «πως δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη όταν δεν έχουμε οδικούς άξονες. Φτάνει πια στον φόρο αίματος. Οι αυτοδιοικητικοί οφείλουμε να διεκδικούμε».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Β. Γιαννόπουλος τόνισε ότι τέτοιες δράσεις συμβάλουν στον κοινό σκοπό που δεν είναι άλλος από την ταχεία ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου.

«Ενώνουμε δυνάμεις» είπε ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ Μάκης Μπούρας, μεταφέροντας το μήνυμα του Δημάρχου κ Γιάννη Λυμπέρη είπε «Είμαστε εδώ παρόντες, πιστοί στον όρκο που δώσαμε από την πρώτη στιγμή, για να διεκδικήσουμε και να υπερασπιστούμε το αυτονόητο : το δικαίωμα των πολιτών μας, στη ζωή, την υγεία και την ασφάλεια. Παραμένουμε έξω και μακριά από τις διαμάχες των εργολάβων και συμφερόντων. Απαιτούμε όμως αυτό που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια. Σήμερα δυστυχώς, τα όποια σχέδια κάναμε για την ανάπτυξη του τόπου μας, με την κατασκευή αυτού του δρόμου, σκιάζονται βαριά, από την αγανάκτηση για το αίμα που χύνεται και το αίμα που θα χυθεί, εάν το έργο δεν γίνει όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Ο τόπος και ο Λαός μας δεν θα ανεχθούν άλλες καθυστερήσεις».

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 2

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 14

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 5

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 12

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 17

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 18

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 241

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 23

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 25

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 8

 

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 1

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 3

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 4

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 7

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 9

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 11

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 13

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 6

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 10

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 15

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 16

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 19

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 20

BOYPRASIO KINHTOPOIHSH 22

 

Pin It

symposio 1

symposio 1