Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πάνω από 100 μετανάστες βρίσκονται αυτή την ώρα στο δάσος λίγο πριν την παραλία Σαβαλίων του Δήμου Ηλιδας. Έχουν συγκεντρωθεί από αστυνομικούς και άνδρες του Λιμενικού στο πρανές του δρόμου όπου έγινε μια πρώτη καταμέτρηση και ταυτοποίηση στοιχείων ενώ αναμένεται να μεταφερθούν σε χώρο προκειμένου να διανυκτερεύσουν.

savalia metanastes 2

Να σημειωθεί ότι δηλώνουν Ιρακινοί και στην πλειοψηφία τους είναι άνδρες. Υπάρχουν όμως αρκετές γυναίκες όπως και ανήλικα παιδιά.
Οι πληροφορίες του ilidakampos.gr αναφέρουν ότι έγιναν αντιληπτοί από τις Αρχές να προσέρχονται στην παραλία Σαβαλίων κατά παρέες, πιθανότατα επειδή κάποιοι τους είχαν υποσχεθεί να τους μεταφέρουν απέναντι, στην Ιταλία.

Όμως εντοπίστηκαν από τους Αστυνομικούς και ήδη ακολουθείται η προβλεπόμενη σε ανάλογες περιπτώσεις διαδικασία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ανθεί στις ακτές της Ηλείας το «εμπόριο ψυχών» με τους διακινητές μεταναστών να δρουν κυρίως τις νυχτερινές ώρες επιβιβάζοντας παρανόμως μετανάστες οι οποίοι ζουν με το όνειρο της μετακίνησή τους αρχικά στην γειτονική Ιταλία και εν συνεχεία σε χώρες της βόρειας Ευρώπης.

savalia metanastes 3

 

Pin It

symposio 1

symposio 1