Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Γιάννης Χουζούρης : «Ημέρα χαράς για το νοσοκομείο η σημερινή. Είναι η βάση για να σωθεί το ίδρυμα μας» - Γιάννης Λυμπέρης : «Ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται σήμερα πραγματικότητα»

Σε μια δωρεά που δημιουργεί στέρεες βάσεις για τη σωτηρία και στη συνέχεια αναβάθμιση του νοσοκομείου Αμαλιάδας, προχώρησε σήμερα το μεσημέρι, ο Ελληνοκαναδός Επιχειρηματίας Ανδρέας Παπαδάκος. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως δωρίζει έναν αξονικό τομογράφο στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη που έχει τόσο για το νοσοκομείο το οποίο κατασκευάστηκε και με χρήματα της ομογένειας αλλά και τον τόπο από τον οποίο κατάγεται και ζει αρκετούς μήνες το χρόνο. Το κόστος της δωρεάς μπορεί να φτάσει τα 150 χιλιάδες ευρώ, το αναλαμβάνει μόνο τους ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» του Γιάννη Λυμπέρη και περιμένει από τη διοίκηση του νοσοκομείου Αμαλιάδας να του σταλθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά ώστε, ακόμα και αύριο, να καταβάλει το ποσό και να αγοραστεί ο αξονικός τομογράφος. Μέρα χαράς, χαρακτήρισε τη σημερινή ο αναπληρωτής διοικητή του ιδρύματος κ Γιάννης Χουζούρης, ο οποίος συμπλήρωσε λέγοντας «μια τέτοια δωρεά βάζει τις βάσεις για να σωθεί το πολύπαθο ίδρυμά μας». Τον κ Παπαδάτο συνόδευε ο υποψήφιος δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε «Ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται σήμερα πραγματικότητα».

Α. Παπαδάκος : «Τα πάντα για τον τόπο μας …»

Όπως είπε ο κ Παπαδάκος, «στόχος μου είναι να προσφέρω στον τόπο μου. Ο αξονικός τομογράφος, πιστεύω πως δίνει τη δυνατότητα στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, να αναβαθμιστεί και έτσι οι ασθενείς να μην χρειάζεται να φεύγουν για Πύργο ή Πάτρα και να κινδυνεύουν στο δρόμο. Θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας, είμαι εδώ και πολλά χρόνια δίπλα στο νοσοκομείο και θα συνεχίσω να βρίσκομαι. Πολύ δε περισσότερο τώρα που η παράταξη του Γιάννη Λυμπέρη θα αναλάβει τα ηνία του δήμου και θα ξαναμπούμε σε τροχιά ανάπτυξης». Εγώ, συνέχισε «δεν είχα ποτέ τη διάθεση να κάνω γνωστά όλα όσα κάνω αλλά φαίνεται πως κάποιοι δεν το εκτιμούν. Όμως εγώ δεν ασχολούμαι με ξεπεσμένες προσωπικότητες που κάνουν κακό στον τόπο αλλά απαντώ με έργα. Η σημερινή δημοτική αρχή η οποία βρίσκεται σε πανικό, έχει πάει δεκαετίες πίσω το δήμο και εμείς όλοι δεν θα επιτρέψουμε άλλη υποβάθμιση». Παίρνοντας το λόγο ο κ Χουζούρης είπε πως είναι ευτύχημα για ένα διοικητή νοσοκομείου να έχει ανθρώπους που κάνουν τέτοιες σημαντικές δωρεές για την αναβάθμιση του ιδρύματος. Είναι, είπε ο κ Χουζούρης «μέρα χαράς για όλους μας. Από σήμερα θα ξεκινήσουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες μαζί με την εκπόνηση μελέτης για την τοποθέτηση του τομογράφου και την αποδοχή της δωρεάς. Το νοσοκομείο μας πλέον αποκτά στέρεες βάσεις για τη σωτηρία του».

Γ. Λυμπέρης : «Μολύνουν τα δημοσιογραφικά ποντίκια που βγήκαν από τους υπονόμους»

Στις δηλώσεις του ο κ Λυμπέρης επεσήμανε «Ένα όνειρο από συστάσεως του νοσοκομείου Αμαλιάδας γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Είναι η προμήθεια ενός αξονικού τομογράφου. Επειδή τις τελευταίες ημέρες η σκοπιμότητα των δημοτικών εκλογών, το άγχος να κρατήσουν την καρέκλα τους κάποιοι και ο πανικός που τους έχει πιάσει ότι χάνουν, έχει ρίξει πάρα πολύ το επίπεδο και επειδή κάποιοι ποντικοί της δημοσιογραφίας έχουν βγει από τους υπονόμους τους και μολύνουν την ατμόσφαιρα και την κοινωνία, αποφάσισα και πρότεινα στον κύριο Παπαδάκο να κάνει σήμερα την εξαγγελία που έτσι ή αλλιώς είχαμε προγραμματίσει. Όταν εμείς λέγαμε και λέμε πως έχουμε πρώτιστη προτεραιότητα το νοσοκομείο Αμαλιάδας και την βιωσιμότητά του η οποία θα στηριχτεί στους ανθρώπους του, την κοινωνία που υπηρετεί και τους Έλληνες του Καναδά και της Αμερικής το εννοούσα. Η σημερινή δωρεά, που δεν έχει προηγούμενο, είναι η έμπρακτη απόδειξη και θα ξαναστείλει στους υπονόμους αυτούς που παριστάνουν τους δημοσιογράφους και σπέρνουν αυτή τη λάσπη, τη μόλυνση και το ρύπο στην κοινωνία της Αμαλιάδας. Νομίζω πως οι εκλογές της 26ης Μαΐου θα τους τοποθετήσουν εκεί που έχουν θέση».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν μπορεί η δωρεά να θεωρηθεί ως «προεκλογική κίνηση» ο κ Λυμπέρης είπε «ήταν προεκλογικά αυτά που έκανε αλλά δεν ανακοίνωνε ο Παπαδάκος, όπως προμήθειες απινιδοτών κ.α. Αυτά όλα δεν τα γνώριζε ο δήμαρχος όταν του έδινε πλακέτες; Θα τα μάθει ο κόσμος όλος. Ο άνθρωπος που έκανε όλα αυτά δεν τα είχε παρουσιάσει. Όμως η λάσπη που πετούν τον αναγκάζει να βγει στο προσκήνιο με όνομα επώνυμο και κυρίως με προσφορά»

PAPADAKOS AXONIKOS

Pin It

symposio 1

symposio 1