Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Αναμένεται η απόφαση της ΝΔ για τις θέσεις που κατέχει σε ΔΕΕΠ Ηλείας και ως τομεάρχης Αγροτικών Θεμάτων Δυτικής Ελλάδας

Σε επίσημη αργία έχει τεθεί από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας με την παράταξη του Χ. Χριστοδουλόπουλου, κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Αναγνωστόπουλος έχει ήδη πάρει στα χέρια του την απόφαση η οποία έχει σταλεί και Δήμο Ήλιδας, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις.

Ο λόγος που οδήγησε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων να προβεί σε αυτή την απόφαση, έχει να κάνει με μια δικαστική εμπλοκή του κ. Αναγνωστόπουλου πριν την εκλογική διαδικασία του 2019. Ο κ. Αναγνωστόπουλος αν και τίθεται σε αμετάκλητη αργία δεν μπορεί αντικατασταθεί από τον πρώτο αναπληρωματικό μέλος της παράταξής του.

Να σημειωθεί πως ο κ. Αναγνωστόπουλος, συμμετείχε στην εκλογική αναμέτρηση του 2019 με την παράταξη του κ. Χριστοδουλόπουλου, στο ψηφοδέλτιο της ΔΕ Πηνείας και είχε εκλεγεί στη δεύτερη θέση.

Ηθικό πολιτικό δίλλημα στο κόμμα της ΝΔ

Ο κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος, είναι από τα πλέον γνωστά στελέχη της ΝΔ στην Ηλεία. Για πολλά χρόνια εκλέγεται μέλος της ΝΟΔΕ (νυν ΔΕΕΠ) ενώ πρόσφατα με απόφαση του Κυβερνώντος κόμματος έλαβε τη θέση του τομεάρχη Αγροτικών Θεμάτων για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, θέτει σίγουρα ένα ηθικό πολιτικό δίλλημα στο κόμμα της ΝΔ, αφού θα πρέπει να επιλέξει τι θα κάνει με την υπόθεση του κ. Αναγνωστόπουλου.

Με την εκλογολογία να έχει φουντώσει η ΝΔ θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην καθαίρεσή του από τις θέση του τομέαρχη και του μέλους της ΔΕΕΠ , στέλνοντας ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ή θα κρατήσει στάση σιγής με ότι αυτό συνεπάγεται;

Απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα αναμένεται να δοθεί άμεσα, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ζήτημα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, έχει ήδη «φτάσει» στα κεντρικά του κόμματος στην Αθήνα και θα αντιμετωπιστεί με τη δέουσα πολιτική ηθική.

Pin It

symposio 1

symposio 1