Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Λίγη από τη χαμένη της αίγλη αναμένεται να ανακτήσει από τη σεζόν 2024-2025 η Super League 2, αφού θα αγωνίζονται του χρόνου ιστορικές ομάδες, αλλά και ομάδες που θεωρητικά θα ανεβάσουν τον οικονομικό πήχη για την άνοδο στα «σαλόνια» της Super League 1.

Το αν αυτό, βέβαια, θα συνοδευτεί και από περισσότερα έσοδα, μένει να το δούμε από το πώς θα είναι αυτό το πρωτάθλημα και αν εμπλακεί ξανά σ’ αυτό η ΕΡΤ, η οποία απομακρύνθηκε λόγω των δεκάδων αγώνων που θεωρήθηκαν ύποπτοι για χειραγώγηση τα τελευταία χρόνια.

Το πρώτο ερώτημα, πάντως, είναι αν το επόμενο πρωτάθλημα των 20 ομάδων θα διεξαχθεί σ’ έναν όμιλο, όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη όταν αποφασίστηκε η περαιτέρω μείωση από τις 26 ομάδες της τρέχουσας σεζόν ή θα διατηρηθούν οι δύο όμιλοι και τα πλέι οφ και πλέι άουτ.

Όταν με το καλό τελειώσουν τα πρωταθλήματα και εγγραφούν τα νέα μέλη της Super League 2, εκεί θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα.

Αν επιχειρήσουμε έναν πρόχειρο διαχωρισμό σε δύο ομίλους των 10 ομάδων

Στον Βορρά οι σίγουροι προς το παρόν είναι 8: ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής, Λάρισα, Καβάλα, Μακεδονικός, ΠΑΟΚ Β΄, Eθνικός Νέου Κεραμιδίου και Νίκη Βόλου

Στον Νότο οι 9 σίγουροι είναι: Πανιώνιος, Κηφισιά, Χανιά (ή Καλλιθέα), Καλαμάτα, ΑΕΚ Β’, Ιωνικός, Διαγόρας , Παναργειακός, και Ηλιούπολη

Από τα πλέι άουτ του Βορρά μία θέση παραμονής διεκδικεί ένας εκ των Καρδίτσας, Καμπανιακού ή Κοζάνης

Και από τα πλέι άουτ του Νότου δύο θέσεις παραμονής κρίνονται ανάμεσα σε Παναχαϊκή, Αιγάλεω, Παναθηναϊκό Β’ και Γιούχτα.

Με τα τωρινά δεδομένα, στον Βορρά θα προσκολλούνταν η Καρδίτσα και πιθανόν και η Παναχαϊκή.

Το… «πλεονέκτημα» των δύο ομίλων

Σε περίπτωση που το πρωτάθλημα γίνει σε δύο ομίλους, το βασικό πλεονέκτημα είναι τα μικρότερα έξοδα για ταξίδια, αλλά και τα λιγότερα παιχνίδια, ώστε να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν όλες οι ομάδες, γιατί σε περίπτωση 38 αγώνων ίσως να μην αντέξουν όλες. Όμως σε αυτήν την περίπτωση δεδομένα θα γίνουν πλέι οφ δύο γύρων για να αυξηθεί κάπως ο αριθμός αγώνων.

Πάντως ο ανταγωνισμός αναμένεται πολύ μεγάλος είτε έχουμε δύο ομίλους είτε έναν. Πανιώνιος και Καβάλα ανεβαίνουν από τη Γ’ Εθνική με βλέψεις και νέας ανόδου, ο Ηρακλής πιθανόν να περάσει στην ιδιοκτησία του Μονεμβασιώτη, ο οποίος θα θέσει αμέσως στόχους πρωταθλητισμού και από εκεί και πέρα υπάρχει πάντα και η βαριά φανέλα της ΑΕΛ, ενώ δεν είναι αμελητέες οι προσπάθειες να βγουν από την αφάνεια Καλαμάτα, Χανιά και Ιωνικός. Σ’ αυτούς θα προσθέσουμε ΠΑΣ Γιάννινα και Κηφισιά, ομάδες που λογικά θα παλέψουν για την άμεση επιστροφή, πριν τις “χωνέψει” οριστικά η δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Ο «χάρτης» της νέας Super League 2 θα οριστικοποιηθεί με το τέλος των πλέι άουτ, από τα οποία υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίοι.

πηγη

Pin It